Elokuu alkoi kauniin sään saattelemana. Valitettavasti minun alakuloni ei ole poistunut auringon myötä. Vähän alavireisesti siis mennään edelleen niin käsitöiden kuin elämänkin puolesta.

Pitsineulejakku on jumittanut selkäkappaleeseen. Etukappaleiden teko sujui vauhdilla, mutta takakappaleen kohdalla vauhti on hyytynyt. Niskat ovat vähän jumitelleet eikä muutenkaan oo kauheasti huvittanut. Muutkaan ufot eivät ole liiemmin puhutelleet. Pitäisi kai aloittaa joku pieni välityö, jonka saisi nopeasti tehtyä. Yhden aivottoman kaulaliinan tuossa välillä jo taas ehdinkin tehtailla. Kaulaliinojen neulominen onkin mulle lievä pakkomielle. Tosin kyllä sitten myös käytän niitä, toisin kuin joitakin muita neulomuksiani.

Vaikka neulomisen suhteen on ollut vähän blääh -fiilis niin langat jaksavat yhä kiinnostaa. Kävin läpi lankavarastoani ja otin villalankoja esille ja jemmasin kesälakoja yläkaappiin. En jaksanut alkaa laskemaan lankojeni määrää, mutta totesin, että varasto vaan kasvaa vuosi vuodelta. Lohduttavaa on havaita sama ilmiö kanssabloggaajilla. Blogimaailma kyllä vaan lietsoo langanostoon. Koko ajan joku esittelee mitä ihanimpia hankintojaan. Hyvä kun olen malttanut jotenkuten mieleni, että en ole sännännyt Riihimäelle kirpputorilankojen perään, kun luin juttuja sikäläisen kirppiksen lankavuoresta.

Mutta paljonko on paljon? Joillakin bloggaajilla on tosiaankin lankakaupan verran lankoja. Toisilla vain muutamia kiloja ja se on heistä paljon. Osa jemmaa lankoja töihin, mummuloihin, varastoihin jne. Joku taas pinoaa yksiöönsä jättikasan muovilaatikoita lankoja varten. Missä menee järjen raja? Voiko lankaa olla liikaa? Tiedän, että oma varastoni on kiloissa laskettuna vielä suht siedettävällä tasolla, mutta pienessä asunnossa kaikki varastotilat onkin sitten vuorattu langoilla. Mikä on tämä hulluus, joka saa pakkomielteisesti ostamaan lisää lankaa? Jos kuulen jostain alesta, liikkeen lopetuksesta, kausilangoista tms. tulen ihan hulluksi. Pakko päästä ostamaan. Oisko tohtorisedällä jotain hoitoa tähän?

Ai niin. Lahjoitin jämälankakeriäni pois pussillisen. Ei se paljon näy. Mutta nyt voi ostaa taas lisää lankaa. Eikös?