Edellinen ruikutukseni neuleaddiktiostani ja siitä johtuvista fyysisistä kivuista herätti ennen kokemattoman kommenttivyöryn blogiani kohtaan. Mukavaa kärsiä kanssanne näin virtuaalisesti. Lähipiirissäni ei nimittäin ole ketään neulovaa, joten välillä tuntuu että vouhkaamiseni langoista ja öisten neulesessioiden saavutukset ja tuskat herättävät lähinnä ihmetystä/hilpeyttä. Mutta meitä monta! Välillä huomaan katselevani ihmisten pipoja, huiveja jne. ja bongailevani tuttuja lankoja ja ohjeita. Tekisi mieleni kysäistä, kuulutko jäykkäniskojen sisarkuntaan vai onko neule lahjuksena saatu.

Työ ja niskojen jumitus ovat vähän rauhoittaneet pahinta neulomisintoani. Yhtenä unettomana yönä tosin virkkasin yhdestä kirpparikerästäni lenkkihuivin, jollaisten ohjeita on viime aikoina näkynyt käsityölehdissä. Ja jämälankakaulaliina kevätkeleihin valmistui myös. Tosin ilmasto päättikin nyt samalla muuttua takaisin talvisempaan päin. Wool-neuleeseen kävin ostamassa yhden kerän lisää lankaa (petroolia tai mitä se nyt on), koska laskelmoin, ettei langat ehkä sittenkään riitä. Huom. minä todellakin uskon yhä, että neule jonakin päivänä valmistuu!

Muutoin ostosrintamalta kuuluu kummia. Wool-kerän lisäksi olen sortunut ostamaan vain kaksi tarjouskerää vaalean harmaata Pop-lankaa. Olen viimeksi neulonut siitä vuonna kivi. Suomalaisen Kirjakaupan alesta mukaan tarttui kirja nimeltä Knitting Handbook. En ole siihen vielä ehtinyt paneutua, mutta vaikuttaa nimensä mukaiselta opukselta.

Mutta sitten siihen kummalliset shoppailut osastoon. Menin Menitaan ja tarkoituksenani oli ostaa jotakin ihanaa lankaa ja paljon. Olin varautunut tuhlaamaan oikein kunnolla. Pitkään kierreltyäni ja kaarreltuani kaupassa lähdin pois OSTAMATTA MITÄÄN!!! Hei ja haloo! Taisi olla eka kerta kun pääsin sieltä ulos tyhjin käsin. Mikä minua oikein vaivaa? Jonkinlaisessa shokkitilassa kiertelin vaatekauppoja ja törsäsin sinne rahat. Ostin jopa neuleen. Mihin tämä maailma oikein on menossa.

Suunnitelmissa on kyllä hypistely/ostosmatka Novitan kevätuutuuksien pariin. Pitäähän minun jotakin saada!