Aika kiitää hurjaa vauhtia kohden joulua. Minä en ole oikein vieläkään tajunnut joulun läheisyyttä. Kaikenlainen hässäkkä on vienyt ajatukseni kauas joulun tunnelmista. Tänään yritän kuitenkin vähän hidastaa vauhtiani ja lähteä laulamaan kauneimpia joululauluja. Jotta siitäkin saisin aikaiseksi jonkin sortin ongelman, niin pakko on myöntää, että kirkon valinta tuottaa pientä päänvaivaa. Tänään näyttää nimittäin vähän joka kirkossa olevan laulelot ja vieläpä suurinpiirtein samaan aikaan (se estää tehokkaasti sortumasta päivän mittaiseen joululauluputkeen kirkkoja kiertämällä - pelottavaa!).

Laulujen lisäksi aion tänään hiljentyä hetkeksi uuden nojatuolini uumeniin neulomaan/katsomaan telkkua. Ostin tässä hiljattain uuden tuolin ja pienen pähkäilyn jälkeen sain sen jopa kokoon. Kävin valitsemassa tuolia aivan sillä perusteella, että siinä olisi hyvä neuloa. Minulla kun ei aiemmin hyvää neulontapaikkaa ole ollut. Vähän olen jo kokeillut uuden tuolin neulontaasentoja mohairkaulaliinan kanssa, mutta valitettavasti niskat ovat jumittaneet sen verran pahasti, että varsinainen maratonneulontatestaus on yhä suorittamatta. Mutta lupaavalta vaikuttaa!

Neulontapuolen ongelmalinjalla on ollut viime aikoina mietinnässä tuleva matkaneule. Joulu kuluu nimittäin entisellä kotiseudullani, jonne matka kestää ja kestää... Probleemi siis on, mikä olisi sopivan viihdyttävä mutta pieni matkaneule ruuhkaisiin juniin/busseihin. Pari päivää vielä aikaa ideoida! Ajatukset ovat jo osittain matkalla ja joulussa. Ensi viikolla töissä käy vain ruumis, ei mieli.