Pistinpä siis uuden neuleen aluille. Novitan kevään 2007 lehdestä malli numero 11. Lankana käytän Novitan vanhaa Butterflytä. Jouduin valitsemaan vielä nelosen pyöröpuikon, mikä johti siihen, että eri langan ja puikkokoon takia piti vähän laskeskella silmukkamääriä. Käsialani on lisäksi löysä, etenkin pitsineuleissa. Teen siis huomattavasti pienemmällä silmukkamäärällä kuin mitä ohje suosittelee. Silti vähän epäilyttää, että tuleeko taas liian iso. Neuleesta kun tulee aika lörppöä, mikä tietää venymistä. Kahden rivin mallineule on joka tapauksessa hyvin addiktoivaa kun sen yhdistää telkkarin katseluun. Vanha kunnon "vielä yksi kierros" -ilmiö iskee päälle, vaikka niskat kuinka jumittais. Lisäksi Butterfly on liukasta lankaa, etenkin löysällä käsialalla muovipyöröillä. En pysty neulomaan rentona. Niskajumituksen takia on pakko hellittää tahtia, mutta muuten kyllä tykkään tosi paljon tästä viritelmästä. Mitä nyt sininen väri vähän tökkii.

Anttilassa on Samos-lanka tarjouksessa (kaks euroa per kerä). Pakkohan sitä oli yhden neuleen verran hamstrata. Ajattelin, että jos hermot ei kestä Butterflyn tikuttelua niin pistän alulle neuletakin vähän paksummasta langasta. Mallikin on jo valmiiksi katseltuna. Koska Butterfly-neule innostaa tällä hetkellä niin Samos saa vielä odotella, ainakin hetken. Yritän välttää ufosumaa. Samosta voisi ehkä hankkia vielä vähän lisää kun se kerran tarjouksessa on... Ja en muuten ostanut sinistä! Harmi ettei Samoksen värit oikein nappaa. Saisko siihen lankaan muutakin kuin haaleita vaaleita värejä?!

Vaikka uusien töiden aloittamista yritän välttää niin blogeissa riehuva sukkakuume polttelee kyllä minuakin. Haluaisin jotkut kivat pitsisukat ja tarvitsisin ihan tavis unisukat. Kaikki ne kantapäätekniikat ja kärjestäaloittaminen olisivat lisäksi uusia juttuja. Saa nähdä kuinka pitkään onnistun välttelemään sukkapuikkojen kutsun.

Tilkkupeitto on kasvanut parilla tilkulla. Kovin montaa tilkkua en enää vauvanpeittoon tarvitsisi, mutta silti peitto pysyy sivuprojektina, jota teen aina silloin tällöin. Tilkkujen tekeminen kuuluu kyllä myös luokkaan addiktoivat neuleet. Ja se Kitten-huivi... Eihän se siis virallisesti voi olla ufo kun siinä ei oo kun aloituskierrokset. Pitäis vain siirtää se pois mun aktiivisesti neulottavien korista. Tai jos tulee kylmä kesä niin mohair voi kutsua. Mieluummin kuitenkin lämmin kesä ja mohairit syksymmälle (pakko myöntää, että ajattelen jo syksyn neuleita ja haaveilen uusista langanväreistä, hullu minä!).