Näin vuoden vaihtuessa on perinteisesti ollut tapana summailla mennyttä vuotta ja katsastella ennakko-odotuksia tulevalle. Jotkut optimistit menevät jopa lupailemaan jotakin (lankalakko!!!). Itsellänikin on päässäni pyörinyt nyt vuoden lopussa yhtä jos toista ajatusta liittyen ajan kulumiseen. Taitaa tosin minun kohdallani olla kolmenkympinkriisin puhkeaminen syynä asioiden kelailuun enemmänkin kuin vuodenvaihde.

Tässä blogissa en kuitenkaan aio kiusata vähiä lukijoitani liikaa yksityiselämäni puimisella vaan yritän parhaani mukaan keskittyä käsitöihin. Eli millainen oli käsityövuoteni 2006? Olen lueskellut muiden blogeista hurjan pitkiä listoja vuoden valmistuneista töistä ja ihmetellyt kuinka nopeita muut ovat. Ja kun työt vielä ovat niin upeita! En ole jaksanut alkaa laskemaan omia töitäni, mutta veikkaanpa ettei lista olisi kauhean pitkä. Seliselinä on kuitenkin sanottava, että vuosi 2006 oli muutoin kohdallani kiireinen ja täynnä isojakin tapahtumia elämässä, joten neulonta/virkkaus jäi välillä sivuun.

Uusia asioita käsityömaailmassani menneenä vuonna oli ensinnäkin tämä blogi. Niin vaatimaton kuin se onkin, se on kuitenkin ikioma käsityöblogini, josta vielä joskus kasvaa visuaalisempi ja toimivampi. Oliko tuo nyt uudenvuodenlupaus? En muuten puhunut tästä vuodesta mitään. Muita uusia asioita käsityövuodessani olivat mm. ensimmäiset pitsineuleeni ja huovutuskokeiluni. Uusia malleja, lankoja, lehtiä, kirjoja, blogeja ja ideoita vuosi toi myös tullessaan. Pahoin pelkään, että lankavarastoni jatkoi kasvuaan myös vuonna 2006.

Vuonna 2007 haluaisin oppia niskasta tehtävän pitsihuivin tekemisen ja kärjestä aloitettavat sukat. Olen aina ollut todella laiska opettelemaan uusia tekniikoita ja tulen jatkuvasti jälkijunassa. Tänä vuonna haluaisin myös jättää enemmän aikaa käsitöiden tekemiseen ylipäätään. Tarkoitan tällä ajalla sellaista aikaa, jolloin voin kiireettä ja ilman huonoa omaatuntoa upota nojatuoliin (se uusi!) ja nauttia käsillätekemisestä. Mitä ihania lankoja ja ideoita tämä vuosi tuokaan tullessaan!